11 Εταιρείες από την Ελλάδα ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Το Great Place to Work® σε συνεργασία με τον The Economist Group ανακοινώνει τη λίστα Best Workplaces in Europe™ 2021 με τις καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη. Φέτος στην Ευρωπαϊκή λίστα ξεχωρίζουμε 11 εταιρείες από την Ελλάδα.

Europs Best

Για να δημιουργήσει τη λίστα Best Workplaces in Europe™ 2021,  το Great Place to Work®, global authority στην αξιολόγηση και μελέτη του εργασιακού περιβάλλοντος, διεξήγαγε την έρευνά του σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους και ανέλυσε προγράμματα εργασιακού περιβάλλοντος σε 36 χώρες και σε περισσότερες από 3.000 εταιρείες στην Ευρώπη.

 

Φέτος η χώρα μας έχει έντονη παρουσία στη λίστα με 11 εταιρείες, 4 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και 7 αμιγώς ελληνικές. Οι πολυεθνικές DHL Express, Abbvie Φαρμακευτική, Novo Nordisk Ελλάς και S.C Johnson Hellas, καθώς και οι ελληνικές Kaizen Gaming, Β. Καυκάς ΑΕ, Διαμαντής Μασούτης, Dialectica, Epsilon Net, ΑΕ Convert Group και Pylones Hellas,  βραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον.

 

Την πρώτη θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης για το 2021 κατέκτησε η DHL Express, στις μεγάλες εθνικές (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από την Τουρκία Kuveyt Turk, στις μεσαίου μεγέθους (50 -499 εργαζόμενοι) η ολλανδική AFAS Software και στις μικρού μεγέθους (10 -49 εργαζόμενοι) η επίσης ολλανδική Viisi Ypotheken.

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις εταιρείες της φετινής λίστας εδώ.

 

Για να ανακηρυχθούν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να διακριθούν και να καταταχθούν υψηλότερα στις εθνικές λίστες Best Workplaces ™. Αυτή η αναγνώριση βασίζεται σε εμπιστευτικά δεδομένα ερευνών που αξιολογούν τις εμπειρίες των εργαζομένων σχετικά με την εμπιστοσύνη, την καινοτομία, τις αξίες της εταιρείας και την ηγεσία.

 

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Best Workplaces in Europe™ 2021 σημείωσαν, κατά μέσο όρο, 8% καλύτερα αποτελέσματα από τις εθνικές λίστες, ένα πολύ υψηλό νούμερο αν αναλογιστούμε πως αυτές οι εταιρείες είναι οι ‘καλύτερες από τις καλύτερες’ στη χώρα τους.

 

Ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των Best Workplaces in Europe™ 2021 και των εταιρειών που δεν διακρίθηκαν, είναι το πόσο πρόθυμοι δηλώνουν οι εργαζόμενοί τους να κάνουν την παραπάνω προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Το 82% των εργαζομένων στις εταιρείες της λίστας Best Workplaces in Europe™ 2021 δήλωσαν πρόθυμοι, ενώ μόνο το 67% των εργαζομένων σε εταιρείες που δεν διακρίθηκαν δήλωσαν το ίδιο.

 

Επίσης, σε σύγκριση με τις εταιρείες που δεν διακρίθηκαν, περίπου 12% περισσότεροι εργαζόμενοι των εταιρειών Best Workplaces in Europe™ 2021 δήλωσαν ότι:

 • Η εταιρεία τους είναι ένα ψυχολογικά και συναισθηματικά υγιές μέρος εργασίας.
 • Μπορούν να κάνουν στη διοίκηση οποιαδήποτε εύλογη ερώτηση και να πάρουν μια άμεση απάντηση.
 • Η διοίκηση έχει σαφή άποψη για το πού πηγαίνει ο οργανισμός και πώς να φτάσει εκεί.

 

Οι 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες είναι οι:

 1. DHL Express
 2. AbbVie
 3. Cisco
 4. Salesforce
 5. Hilton
 6. Hilti
 7. Amgen
 8. SAS Institute
 9. The Adecco Group
 10. Sopra Steria
 11. Specsavers
 12. Grohe
 13. Roche
 14. SC Johnson
 15. Stryker
 16. Teleperformance
 17. Cadence
 18. Admiral Group
 19. Novo Nordisk
 20. Adobe
 21. Volkswagen Financial Services
 22. Bristol-Myers Squibb
 23. Accuracy
 24. LGT Group
 25. Homeserve

 

 

Δείτε την πλήρη λίστα εδώ: Best Workplaces in Europe in 2021

 

Για να θέσουν υποψηφιότητα για την ευρωπαϊκή λίστα, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να αναγνωριστούν ως εξαιρετικές και να διακριθούν στις εθνικές τους λίστες κατά τη διάρκεια του 2020 ή στις αρχές του 2021. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται η εταιρείες της ευρωπαϊκής λίστας είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Οι εταιρείες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: μικρές (10 έως 49 εργαζόμενοι) μεσαίες (50 έως 499 εργαζόμενοι) μεγάλες (500+ εργαζόμενοι) και πολυεθνικές. Οι πολυεθνικές εταιρείες αξιολογούνται και για τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν εξαιρετικούς χώρους εργασίας σε τουλάχιστον τρείς χώρες. Επίσης πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως με τουλάχιστον το 40% (ή 5.000) των υπαλλήλων να βρίσκονται σε άλλη χώρα από τα κεντρικά τους γραφεία.

 

 

Σχετικά με Great Place to Work®

 

Από το 1992, το Great Place to Work® έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις για να καθορίσει τι κάνει έναν χώρο εργασίας εξαιρετικό: η Εμπιστοσύνη. Το Great Place to Work® βοηθά τις εταιρείες να αξιολογήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να παράγουν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα δημιουργώντας μια εργασιακή εμπειρία υψηλής εμπιστοσύνης για όλους τους εργαζόμενους.

 

Θέλετε να βραβευτείτε για το εξαιρετικό εργασιακό σας περιβάλλον και γιατί όχι να διακριθείτε και εσείς στην ευρωπαϊκή λίστα Best Workplaces in Europe™ 2021;

Δείτε εδώ όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε.

 

Share For All
Kostas Koliousis
Kostas Koliousis

Digital Marketing & Business Development Executive @ 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗼𝗿𝗸® Hellas

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024

best_workplaces_1920x1080