Η προσέγγισή μας

"Εξαιρετικό είναι ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζεσαι, είσαι υπερήφανος για αυτό που κάνεις και απολαμβάνεις τη συνεργασία με τους συναδέλφους σου".

Robert Levering , Co-founder Great Place to Work Institute

Μέσα από τη μελέτη των καλύτερων εργασιακών περιβαλλόντων στον κόσμο, έχουμε μάθει ότι η ύπαρξη εμπιστοσύνης είναι το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης. Αυτό ισχύει για όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από την εθνική κουλτούρα, τον κλάδο που δραστηριοποιούνται, το μέγεθος ή τα χρόνια λειτουργίας τους. Αυξάνοντας το επίπεδο της εμπιστοσύνης στο εργασιακό τους περιβάλλον, όλες οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, δεδομένου ότι η συνεργασία και η καινοτομία βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

Είμαστε αφοσιωμένοι και επιδιώκουμε τη βελτίωση της ποιότητας της εργασιακής ζωής για όλους τους εργαζομένους στον κόσμο. Ως πρωτοπόροι αυτού του κοινωνικού κινήματος, ενθαρρύνουμε όλους εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. Όπως κι εμείς, θέλουν να δημιουργήσουν μία καλύτερη κοινωνία για όλους τους εργαζομένους, παντού στον κόσμο.

Τα στιβαρά και αξιόπιστα μοντέλα του Ινστιτούτου μας για την κατανόηση της κουλτούρας του εργασιακού περιβάλλοντος μάς έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη άρτιων εργαλείων αξιολόγησης, που βοηθούν τις εταιρείες να καταλάβουν τη δική τους εργασιακή κουλτούρα και να αποφασίσουν πώς μπορούν να εισάγουν τις βέλτιστες πρωτοβουλίες για αλλαγή.

Tι είναι ένα Εξαιρετικό Εργασιακό Περιβάλλον;

TRUST PENTAGON GR GPTW PENTAGON

Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον χτίζεται μέσα από τις καθημερινές σχέσεις των εργαζομένων και των διευθυντών τους – δεν είναι μια λίστα από προγράμματα και παροχές.

Η λέξη κλειδί σε αυτές τις σχέσεις είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Από την οπτική γωνία του εργαζόμενου, εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό στο οποίο:

 

  • ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζονται,
  • Αισθάνονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για αυτό που κάνουν και
  • ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

 

Η εμπιστοσύνη αποτελεί λοιπόν την καθοριστική αρχή κάθε εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος — η οποία δημιουργείται μέσα από την αξιοπιστία της διοίκησης, το σεβασμό με τον οποίο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι τους φέρονται, και το βαθμό στον οποίο οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι θα αντιμετωπιστούν δίκαια. 

Credibility
Επικοινωνία
Αρμοδιότητα
Ακεραιότητα
Respect
Υποστήριξη
Συνεργασία
Φροντίδα
Fairness
Αλήθεια
Αμεροληψία
Δικαιοσύνη
Pride
Προσωπική εργασία
Ομάδα
Οργανισμός
Camaraderie
Οικειότητα
Φιλοξενία
Κοινότητα

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024