Great Place to Work® European Conference 2018

Great Place to Work® European Conference 2018

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Great Place to Work®!

Let’s make Europe a Great Place to Work®!

Το Συνέδριο διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής και είχε θέμα “Let’s make Europe a Great Place to Work®”. Οι προβληματισμοί και οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης ήταν η έμπνευση για να δημιουργηθεί ένα Συνέδριο με χαρακτήρα καθαρά Ευρωπαϊκό.

Το Συνέδριο άνοιξε ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Hellas και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Global CEO του Great Place to Work®, Michael C. Bush, με θέμα “How can we create work environments that are good for people, good for business and good for the world”. Η Adina Bigas, European Project Manager του Great Place to Work® και ο Andreas Schubert, Managing Partner Great Place to Work® Germany, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις απόψεις των επαγγελματιών του τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Αναφέρθηκαν ακόμα σε κάποιες εξέχουσες πρακτικές που εφαρμόζονται από εταιρείες ανά την Ευρώπη.

Μεταξύ των ομιλητών βρισκόταν και Ακαδημαϊκοί, όπως ο Καθηγητής Michael West, από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, ο οποίος πραγματοποίησε μια ομιλία με τον τίτλο “Leadership for High Quality and Flourishing Cultures in Europe”. Επίσης, ο Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής Strategic Management στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, αναφέρθηκε σε όσα μπορούμε να μάθουμε από τον Αριστοτέλη και τον Adam Smith, και ο Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο “The value of learning and learning as a value”.

Ιδιαίτερα ξεχωριστό και ενδιαφέρον ήταν το CEO Panel, το οποίο αποτελείτο από τους Πασχάλη Αποστολίδη, AbbVie Greece, Chris Byrne, Workday, Olivier Derrien, Salesforce France, Frank-UweUngerer, DHL Express Singapore και συντονιζόταν από τον JohnRyan, CEO του Great Place to Work® Ireland. Οι CEOs, με βάση την διεθνή τους εμπειρία, συζήτησαν σχετικά με τις Ευρωπαϊκές εργασιακές αξίες, για το κατά πόσον οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάποια ιδιαίτερη κουλτούρα, καθώς επίσης και για τα χαρακτηριστικά τους που χρειάζεται να διατηρηθούν και για άλλα που χρειάζεται να διαφοροποιηθούν. Η Chris Byrne, από την εταιρεία Workday, μίλησε ακόμη για το πώς είναι δυνατό να δημιουργηθούν “Engaged and Diverse Company Cultures”. Ενδιαφέρουσα ήταν ακόμη η παρουσίαση του Rogier Duin, με τη συμβολή του συναδέλφου του Johnde Koning, από την εταιρεία Incentro, οι οποίοι εξήγησαν στους συνέδρους τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία έχει ως βασικό ΚΡΙ την ευχαρίστηση των εργαζομένων, και όχι τα έσοδα αυτά καθ’εαυτά, και καταφέρνει να απολαμβάνει εξέχουσα κερδοφορία.

Τέλος, ο Andrea Montuschi από το Great Place to Work®  Italy και ο Gonzalo Shoobridge από το Great Place to Work® UK, έχοντας αναλύσει τα Ευρωπαϊκά δεδομένα των Βest Workplaces, παρουσίασαν στοιχεία και απόψεις των εργαζομένων σε περισσότερες από 2300 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή έρευνα, συγκρίνοντας μάλιστα τις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, τους πληθυσμούς τους και τα διαφορετικά καθεστώτα μεταξύ τους, και καταλήγοντας σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του “mentalist”, HenrikSilver, ο οποίος έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στη ροή του προγράμματος, ψυχαγώγησε τους παρευρισκομένους και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια!

Δείτε Φωτογραφίες από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Great Place to Work® για το 2018

 

Οι σύνεδροι προέρχονταν όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από την Αμερική και την Ασία!

Χορηγοί της Διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου και της Εκδήλωσης Βράβευσης τωνBest Workplaces Europe ήταν οι εταιρείες: Golden Χορηγοί: Teleperformance Greece, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Silver Χορηγός: Selecta, Bronze Χορηγοί: Genesis Pharma, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Χορηγός Επικοινωνίας: Boussias Communications.

Οι Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.Μη χάσετε το ειδικό ένθετο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σε ψηφιακή μορφή, με τις 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2022.

Best Workplaces™ Hellas 2022

Κατεβάστε το ειδικό ένθετο της εφημερίδας "Η Καθημερινή" και γνωρίστε περισσότερα για την εργασιακή κουλτούρα των εταιρειών που βραβεύτηκαν ως Best Workplaces™ Hellas 2022