Eγγραφείτε στο δωρεάν webinar How to get Certified as a Great Place To Work

Aνακοινώθηκε η λίστα Best Workplaces in Europe™ 2022 με τις καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη

14 εταιρείες από την Ελλάδα στις καλύτερες της Ευρώπης!

Φέτος, η χώρα μας έχει έντονη παρουσία στη λίστα με 14 εταιρείες της ελληνικής αγοράς, 8 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και 6 αμιγώς ελληνικές. Οι πολυεθνικές DHL Express, AbbVie, Teleperformance, BristolMyers Squibb, Deloitte, Atos, Ipsen και S.C Johnson Hellas, καθώς και οι ελληνικές XM, Β. Καυκάς ΑΕ, Διαμαντής Μασούτης, Dialectica, Epsilon Net και Netstepsβραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. 

Για να δημιουργήσει τη λίστα Best Workplaces in Europe™ 2022,  το Great Place to Work®, global authority στην αξιολόγηση και μελέτη της εργασιακής κουλτούρας, διεξήγαγε την έρευνά του σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύριο εργαζόμενους και ανέλυσε πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με ζητήματα εργασιακού περιβάλλοντος σε 37 χώρες και σε περισσότερες από 3.000 εταιρείες στην Ευρώπη.

Την πρώτη θέση στις πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης για το 2022 κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά η DHL Express, στις μεγάλες εθνικές (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) η εταιρεία τηλεπικοινωνιών από την Τουρκία Turkcell Global Bilgi, στις μεσαίου μεγέθους (50 -499 εργαζόμενοι) η Ελβετική UMB AG και στις μικρού μεγέθους (10-49 εργαζόμενοι) η Ιρλανδική εταιρεία media, Global.

432513f8 1a6d 4ffb a2a6 affaff6cb901 scaled

Για να ανακηρυχθούν ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να διακριθούν και να καταταχθούν υψηλότερα στις εθνικές λίστες Best Workplaces™. Αυτή η αναγνώριση βασίζεται σε εμπιστευτικά δεδομένα ερευνών που αξιολογούν τις εμπειρίες των εργαζομένων σχετικά με την εμπιστοσύνη, την καινοτομία, τις αξίες της εταιρείας και την ηγεσία.

 

Οι εταιρείες αξιολογούνται επίσης για το πόσο καλά δημιουργούν μια εμπειρία στο χώρο εργασίας For All™, που περιλαμβάνει δηλαδή όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή τι κάνουν. Στους καλύτερους χώρους εργασίας στην Ευρώπη, το να μπορείς να προσφέρεις μοναδικά προνόμια στους εργαζόμενους κάνει μεγάλη διαφορά.

 

Τα υψηλά επίπεδα σεβασμού, δικαιοσύνης και ευημερίας συμβάλλουν στη δημιουργία κουλτούρας υψηλής εμπιστοσύνης. Το 90% των εργαζομένων στις Best Workplaces εταιρείες στην Ευρώπη θα συνιστούσαν ανεπιφύλακτα τον εργοδότη τους στην οικογένεια και τους φίλους, και παράλληλα, το 90% πιστεύει ότι τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται είναι πρόθυμα να προσπαθήσουν περισσότερο για να διεκπεραιώσουν την εργασία τους.

 

Με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παγκόσμιες αγορές τα επόμενα χρόνια, η εστίαση στην κουλτούρα στο χώρο εργασίας θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες θα επιβιώσουν — ακόμη και θα ευδοκιμήσουν.

ac5efa4c 781a 478e 9792 2eedcc26a605
dhl logo profile
DHL Express
Πώς το Great Place to Work® βγάζει τη Λίστα Best Workplaces EuropeΤΜ ;

Το Great Place to Work προσδιορίζει τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστείς  στην Ευρώπη αναλύοντας τα προγράμματα των εταιρειών και ερευνώντας τις απόψεις πάνω από 1,4 εκατομμύρια εργαζομένων σε πολλές χώρες σχετικά με τους βασικούς παράγοντες που δημιουργούν υπέροχους χώρους εργασίας για όλους. Για να ληφθούν υπόψη, οι εταιρείες πρέπει πρώτα να αναγνωριστούν ως εξαιρετικές στην εθνική λίστα Best Workplaces και να διακριθούν σε μία ή περισσότερες από τις λίστες Best Workplaces σε Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 2021 ή στις αρχές του 2022. 

Οι εταιρείες κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους: Μικρές (10-49 εργαζόμενοι), Μεσαίες (50-499 εργαζόμενοι), Μεγάλες (500+) και Πολυεθνικές. Οι πολυεθνικοί οργανισμοί αξιολογούνται επίσης για τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον  ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να εμφανίζονται σε τουλάχιστον τρεις εθνικές λίστες στην Ευρώπη και να έχουν τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως με τουλάχιστον το 40% (ή 5.000) αυτών των εργαζομένων να βρίσκονται σε άλλη χώρα από τα κεντρικά τους γραφεία.

Σχετικά με το Great Place to Work®

Από το 1992, το Great Place to Work® έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις για να καθορίσει τι κάνει έναν χώρο εργασίας εξαιρετικό: η Εμπιστοσύνη. Το Great Place to Work® βοηθά τις εταιρείες να αξιολογήσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να παράγουν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα δημιουργώντας μια εργασιακή εμπειρία υψηλής εμπιστοσύνης για όλους τους εργαζόμενους.

Share For All
Kostas Koliousis
Kostas Koliousis

Digital Marketing & Business Development Executive @ 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗼𝗿𝗸® Hellas

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024