Λίστα Best Workplaces™

2024_Hellas

Η ένταξη στη λίστα Best Workplaces™ η οποία συντάσσεται κάθε χρόνο τα τελευταία 21 χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί την ύψιστη διάκριση για μια εταιρεία, η οποία έχει αποκτήσει την Πιστοποίηση του Great Place to Work® Hellas και την κατατάσσει στην elite των εταιρειών της χώρας μας αναφορικά με το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον.

Η λίστα ανακοινώνεται την Άνοιξη κάθε έτους και προέρχεται από τις εταιρείες οι οποίες έχουν Πιστοποιηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Οι εταιρείες οι οποίες θα πιστοποιηθούν μέσα στο 2023 θα είναι υποψήφιες για τη λίστα Best Workplaces™ 2024, η οποία θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2024 και θα αποτελείται από τις 25 καλύτερες εταιρείες (10 μικρές με 20- 49 εργαζόμενους, 10 μεσαίες με 50 -250 εργαζόμενους και 10 μεγάλες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους). Δείτε εδώ την τελευταία λίστα Best Workplaces™ .

Για να είναι υποψήφια μια εταιρεία στη λίστα Best Workplaces™ απαιτείται εκτός από την Πιστοποίησή της και η υποβολή μιας επιπρόσθετης έκθεσης (Culture Audit©).

Η έκθεση Culture Audit© στηρίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο, τα οποίο αποστέλλεται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας για να καταγράψει τις πρακτικές και πολιτικές της επιχείρησης, σχετικά με τη Διοίκηση των ανθρώπων της.

Η αξιολόγησή της έκθεσης γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία από το Great Place to Work® Hellas, με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

Τι προσφέρει η ένταξη στη λίστα Best Workplaces™

Κύπελλο

Η ένταξη στη λίστα Best Workplaces™ είναι η ύψιστη διάκριση για μια εταιρεία για το εργασιακό περιβάλλον το οποίο έχει δημιουργήσει και έχει κάθε λόγο να το αξιοποιήσει επικοινωνιακά.

Η διάκριση αυτή της επιτρέπει δικαιωματικά να διεκδικήσει τον ρόλο του επιθυμητού εργοδότη και να ενδυναμώσει το employer branding της στην αγορά.

Η εμπειρία μας με τις εταιρείες οι οποίες διακρίνονται στη λίστα Best Workplaces™ δείχνει ότι:

  • Λαμβάνουν 44% περισσότερες αιτήσεις για εργασία από τις άλλες εταιρείες του κλάδου τους και με καλύτερα βιογραφικά
  • Παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερο turnover.
  • Έχουν λιγότερες απουσίες (Absenteeism) εργαζομένων για θέματα υγείας (μειωμένο stress).
  • Αναπτύσσουν μεγαλύτερη καινοτομία και δημιουργικότητα. Οι εργαζόμενοι παίρνουν περισσότερα ρίσκα.
  • Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας για αλλαγές και αναδιαρθρώσεις.
  • Έχουν περισσότερο αφοσιωμένους και συνεργάσιμους εργαζόμενους.
  • Παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και κερδοφορία
  • Και βέβαια βραβεύονται στην ετήσια επίσημη εορταστική εκδήλωση από θεσμικούς παράγοντες της χώρας μας, με μεγάλη επικοινωνιακή προβολή.

Προϋποθέσεις για ένταξη στη λίστα Best Workplaces™

2024 Hellas

Η πιο πρόσφατη λίστα Best Workplaces™

best workplaces 2023 Hellas

Το Great Place To Work® διεξάγει έρευνες, αξιολογεί και βραβεύει επιχειρήσεις για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον σε περισσότερες από 60 χώρες σε έξι ηπείρους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν πάνω από 10 εκατομμύρια εργαζομένους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, οι λίστες Best Workplaces™ αποτελούν την εκτενέστερη και πιο αξιόπιστη έρευνα στον κόσμο σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον, τη διαχείριση των εργαζομένων και τη σημασία της εμπιστοσύνης στον εργασιακό χώρο.

Το σήμα Best Workplaces™ αποδίδεται στις καλύτερες εταιρείες της Ελληνικής αγοράς και αποδεικνύει ότι όχι μόνο η εταιρεία απαντά στα standards που απαιτεί η διαδικασία Πιστοποίησης, αλλά ότι έχει πρωτεύσει μεταξύ των Πιστοποιημένων εταιρειών.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο διακρίνονται και βραβεύονται ως Best Workplaces™ 30 εταιρείες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Θέλετε να βραβευτείτε για το εξαιρετικό εργασιακό σας περιβάλλον και να μπείτε στις λίστες Best Workplaces™ στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 60 χώρες; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024