Δηλώστε συμμετοχή στο Get Certified Webinar

Pioneers of Trust

Στις 22 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε τη λίστα με τις 150 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη. Και ενώ αυτές οι εταιρείες διαφέρουν σε μέγεθος, τομέα, προσέγγιση και προοπτική, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα στελέχη τους είναι πρωτοπόροι της εμπιστοσύνης. Στελέχη που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και που κατανοούν ότι, η κουλτούρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας εταιρείας. Αληθινοί πρωτοπόροι που ενεργούν με ενσυναίσθηση και δίνουν το παράδειγμα. Υπάρχουν πραγματικά ρεαλιστικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη μέσα σε μία εταιρεία; Υπάρχουν! Και όλα ξεκινούν από την καρδιά και το μυαλό της ηγεσίας.

 

Χτίζοντας τα θεμέλια

Το να γίνεις πρωτοπόρος της εμπιστοσύνης ξεκινά από μέσα. Αυτοί οι αντισυμβατικοί ηγέτες έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, γεγονός που τους βοηθά να οικοδομήσουν αποτελεσματικά ισχυρότερες προσωπικές σχέσεις και να καλλιεργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις σε ομαδικά περιβάλλοντα, βγαίνοντας έξω από το καλούπι του «τυπικού στελέχους». Χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την ευελιξία και τις νέες προσεγγίσεις, για να οικοδομήσουν ένα θεμέλιο αξιοπιστίας, σεβασμού και ειλικρίνειας. Και από εκεί, μια κουλτούρα εμπιστοσύνης αναπτύσσεται οργανικά σε ολόκληρο τον οργανισμό.

 

Η αποτελεσματική και τολμηρή ηγεσία είναι το σήμα κατατεθέν των Pioneers of Trust. Και η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διασφάλιση του αποτελέσματος. Κάθε πτυχή της εταιρικής κουλτούρας, από τις βασικές αξίες έως τα προγράμματα ανάπτυξης και από τις ομαδικές εξόδους έως τη διαδικασία καινοτομίας, αποτελούν ευκαιρίες για την οικοδόμηση και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης. Κάθε αλληλεπίδραση, κάθε σχέση, κάθε πρόγραμμα και διαδικασία, μπορεί να συμβάλει σε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης. Και κάθε τομέας που παραμελείται μπορεί σιγά-σιγά να ροκανίσει αυτή την εμπιστοσύνη.

 

Ανοίγοντας το δρόμο

Οι εταιρείες με την υψηλότερη κατάταξη στην Ευρώπη έχουν ξεκλειδώσει τη μυστική συνταγή τόσο για τη δημιουργία, όσο και για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στις εταιρείες τους. Η ηγεσία εξετάζει νέες και μοναδικές προσεγγίσεις για να διασφαλίσει ότι παραμένει υπόλογη, διαφανής και διαθέσιμη σε μια συνεχώς εξελισσόμενη ομάδα εργαζομένων. Βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τις ομάδες. Τέλος, παρέχει συνέπεια, διασφαλίζοντας ότι όλα τα συστήματα, οι διαδικασίες, οι πολιτικές και τα πλαίσια ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της οικοδόμησης και προώθησης της εμπιστοσύνης, εντός της εταιρείας. Οι πελάτες αισθάνονται αυτή την εμπιστοσύνη σε κάθε αλληλεπίδραση με την εταιρεία.

 

Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι διαφορετικές από τη μία εταιρεία στην άλλη: μια εταιρεία χτίζει εμπιστοσύνη μέσω εύχρηστων συστημάτων feedback και report. Μία άλλη μέσω της διασφάλισης ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη αλληλεπιδρούν τακτικά και συνδέονται με τους υπαλλήλους, σε κάθε επίπεδο του οργανισμού. Οι Pioneers of Trust είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να εξερευνήσουν ότι χρειάζεται για να νιώσουν οι εργαζόμενοι αξιοπιστία στη διοίκηση

Νιώθοντας τον αντίκτυπο

Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι, η δημιουργία μιας κουλτούρας εμπιστοσύνης στην εταιρεία σας θα σας δώσει σίγουρα πιο ευτυχισμένους και πιο παραγωγικούς υπαλλήλους. Θα αισθάνονται πιο ελεύθεροι να μιλήσουν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν. Θα δουλέψουν σκληρότερα και με περισσότερο ενθουσιασμό. Θα πάρουν λιγότερες ημέρες ασθενείας και θα είναι πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά. Θα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους και να λύσουν δημιουργικά προκλήσεις τέλος θα αισθάνονται περήφανοι που εργάζονται για εσάς.

 

Βλέπουμε, επίσης σημαντικά οικονομικά οφέλη από μια κουλτούρα εμπιστοσύνης. [Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε το Great Place To Work στην Ολλανδία αποκάλυψε ότι οι εταιρείες με βαθμολογία στην έρευνα εργαζομένων Trust IndexTM άνω του 90% στις κατηγορίες «πρόθεση να μείνουν», «προθυμία να υποστηρίξουν την εταιρεία σε φίλους και οικογένεια» και «πελατοκεντρικότητα» απολαμβάνουν επίσης 17% υψηλότερη αύξηση εσόδων, 15% υψηλότερη αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων και  75% μεγαλύτερο αριθμό νέων υποψηφίων ανά 100 υπαλλήλους,  σε σύγκριση με εταιρείες που βαθμολογούνται με 70% ή λιγότερο στο Trust IndexTM  σε αυτές τις κατηγορίες.]

 

Χτίζοντας την εμπιστοσύνη

Θέλετε να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη στη δική σας εταιρεία; Ξεκινήστε από εσάς. Με την εστίαση, την προσοχή και τη φαντασία σας. Με την προθυμία σας να είστε ευάλωτοι και με ενσυναίσθηση. Δεσμευτείτε να εργάζεστε σε αυτό κάθε μέρα, τόσο με μεγάλες όσο και μικρές ενέργειες. Σε αυτά που λέτε και κάνετε. Όλα απαιτούν χρόνο. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να χτίσετε την κουλτούρα σας, επίσης, δώστε στους υπαλλήλους σας το χρόνο να εκφράσουν τις απόψεις τους, να εξετάσουν τις επιλογές τους και να επεξεργαστούν πληροφορίες. Η εμπιστοσύνη δε δημιουργείται σε μια μέρα. Και οι αληθινοί πρωτοπόροι γνωρίζουν ότι, ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι να συνεχίσεις να προσπαθείς.

 

Φροντίστε να σκέφτεστε συνεχώς τη δική σας συμπεριφορά και αυτή των στελεχών σας. Κάνετε πράξη την καθημερινή συζήτηση και αλληλεπίδραση με τις ομάδες σας και δείχνετε ότι τις εμπιστεύεστε; Ενεργείτε με αξιόπιστο τρόπο, με ενσυναίσθηση και κατανόηση, ανά πάσα στιγμή; Τότε, είστε σε καλό δρόμο!

Στη συνέχεια, με ειλικρίνεια, ταπεινότητα και ουσιαστική αλληλεπίδραση, μπορείτε να εξερευνήσετε τρόπους για να αυξήσετε το αίσθημα της εμπιστοσύνης στην εταιρεία σας. Δημιουργήστε προγράμματα που εκτιμά πραγματικά το προσωπικό σας. Προσφέρετε κίνητρα που τους φτιάχνουν τη μέρα. Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα, όπου η διαφορετικότητα γιορτάζεται και η δημιουργικότητα ανταμείβεται. Κάντε την κουλτούρα σας ορατή στους πελάτες σας. Τότε, θα αρχίσετε να καθιερώνεστε ως μελλοντικός Pioneer of Trust!!

Share For All
Kostas Koliousis
Kostas Koliousis

Digital Marketing & Business Development Executive @ 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗼𝗿𝗸® Hellas

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024

best_workplaces_1920x1080