Great Practices FORUM

Τι είναι το Great Practices FORUM

Για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοιού,  δεν θα μπορούμε δυστυχώς, να πραγματοποιούμε τις συναντήσεις του FORUM.

Το Great Practices FORUM είναι ένας σύνδεσμος που δημιούργησε το Great Place to Work® Hellas για διευθυντικά στελέχη HR επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται ενεργά να συνδιαλέγονται, να ανταλλάσουν απόψεις, να μαθαίνουν από τους άλλους, να προβληματίζονται και να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα καλύτερα παραδείγματα και τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές πρακτικών αναφορικά με τη Διοίκηση των Ανθρώπων τους.

Φυσικά μέλη του συνδέσμου είναι οι Διευθυντές και οι Υπεύθυνοι των Ανθρωπίνων Πόρων των εταιρειών.

Πως δημιουργήθηκε το Great Practices FORUM

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας στο Great Place to Work®, έχουμε την ευκαιρία να συνδιαλεγόμαστε καθημερινά, να μελετάμε και να γνωρίζουμε σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας μεγάλου αριθμού εταιρειών, πολλές εκ των οποίων έχουν αναπτύξει εξαιρετικές πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με τη διαχείριση των ανθρώπων τους.

Επισκεπτόμαστε εταιρείες και συχνά εντυπωσιαζόμαστε από τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση, τη δομή, τη λειτουργία τους, τις εφαρμοσμένες πρακτικές τους, την προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθεί ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Πολύ συχνά διακρίνουμε στα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού αυτών των εταιρειών, μαζί με την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια που νοιώθουν για το αποτέλεσμα, την επιθυμία να προβάλουν τις καλές πρακτικές της εταιρείας τους και να μιλήσουν για τη δουλειά τους και την εμπειρία τους.

Παράλληλα αντιλαμβανόμαστε ότι οι επαγγελματίες του HR αναζητούν μέσα από εμάς, ερεθίσματα, προτάσεις, πρακτικές, έμπνευση και εκφράζουν την επιθυμία να γνωρίσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας άλλων εταιρειών, τις πρακτικές που εφαρμόζουν και εάν είναι δυνατόν να τις δουν στο ‘γήπεδο’ εφαρμογής τους.

Οπότε, φάνηκε πολύ φυσική η λήψη μιας πρωτοβουλίας, η οποία να μπορεί να συνθέσει και να αναπτύξει αυτά τα δεδομένα. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Great Practices FORUM.

Σκοπός του FORUM

Να δώσει την ευκαιρία στους υπευθύνους του Ανθρώπινου Δυναμικού της χώρας μας να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας εταιρειών τις οποίες το Great Place to Work® Hellas έχει ξεχωρίσει και επιλέξει για τις αξιόλογες πρακτικές τους, τον τρόπο λειτουργίας τους, τη δομή τους, ή τις εγκαταστάσεις τους και έχουν αποδεδειγμένα ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα να δείξουν και να επικοινωνήσουν προς όλους.

Ο τελικός στόχος είναι να βοηθήσει τις εταιρείες της Ελληνικής αγοράς και τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού να γνωρίσουν από κοντά μια ευρύτερη γκάμα εφαρμοσμένων καλών πρακτικών, να κατανοήσουν πλήρως τη διαδικασία υλοποίησής τους, να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τα οφέλη, τα κόστη, τις δυσκολίες, να εμπνευστούν από αυτές και να υιοθετήσουν κάποιες που τους ταιριάζουν και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν και να βελτιώσουν τις δικές τους.

Τι περιλαμβάνουν και πως λειτουργούν οι συναντήσεις του FORUM

To Great Practices FORUM περιλαμβάνει 6 διμηνιαίες συναντήσεις μέσα στο χρόνο, οι οποίες πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε χώρους (γραφεία, εγκαταστάσεις…) διαφορετικών κάθε φορά εταιρειών, τις οποίες το Great Place to Work® έχει επιλέξει και ξεχωρίσει για τις πρακτικές τους και αποδεδειγμένα μπορούν να αποτελέσουν πηγές έμπνευσης για όλους.

Οι συναντήσεις διάρκειας 3 περίπου ωρών, ξεκινούν συνήθως στις 4:00 το απόγευμα και ολοκληρώνονται γύρω στις 7:00, για να μη διαταράσσεται σημαντικά το ημερήσιο πρόγραμμα των συμμετεχόντων.

Η δομή των συναντήσεων περιλαμβάνει:

  • Οργανωμένη επίσκεψη στους χώρους και εγκαταστάσεις της εταιρείας που φιλοξενεί τη συνάντηση και παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (οργανωτικό, κτιριακό, δομικό, προϊοντικό…) Κάθε επίσκεψη μπορεί να προσφέρει πολλά ερεθίσματα σε αυτούς που συμμετέχουν, αφού ένας εργασιακός χώρος είναι γεμάτος από δομές, κατασκευές, νεωτερισμούς, εγκαταστάσεις, πρακτικές, ιδέες από τις οποίες μπορεί κανείς να εμπνευστεί και να οραματισθεί εφαρμογές για τη δική του εταιρεία.
  • Εισήγηση και παρουσίαση από την εταιρεία -οικοδεσπότη των πλέον σημαντικών, αξιόλογων, νεωτεριστικών ή ξεχωριστών πρακτικών της, με έμφαση και ανάλυση σε κάποια για την οποία ξεχωρίζει, αποτελεί καινοτομία, ή βοήθησε στο να βρεθεί λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα. Στην επιλογή της πρακτικής που παρουσιάζεται, συνδράμει το GreatPlacetoWork® για να διασφαλισθεί ότι είναι αξιόλογη, αφορά όλες τις εταιρείες και αποτελεί πηγή έμπνευσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν ερωτήσεις για να κατανοήσουν πλήρως τα οφέλη, τα ευεργετήματα, τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τις προκλήσεις στην υλοποίησή της.
  • Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται γύρω από έναν καφέ, ή ένα ποτήρι κρασί μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα με χαλαρή συζήτηση και σχολιασμό.
Οι συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί:
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
link-template-great-place-download.php
Διαδικαστικά

Δυνατότητα συμμετοχής στο FORUM έχουν όλες οι εταιρείες με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.

Η εγγραφή στο Great Practices FORUM γίνεται στο όνομα της εταιρείας, κατά συνέπεια μπορούν να συμμετέχουν διαφορετικά στελέχη.

Το Great Place to Work® Hellas έχει την ευθύνη όλου το οργανωτικού και διαχειριστικού μέρους των συναντήσεων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται αυστηρά στα 40 άτομα για να κρατηθεί ο λειτουργικός και διαδραστικός χαρακτήρας των συναντήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα εμπεριέχεται στο site του Great Place to Work® www.greatplacetowork.gr, θα ανανεώνεται μηνιαίως, και θα γνωστοποιείται στα εγγεγραμμένα στελέχη.

Η συμμετοχή μιας εταιρείας στο FORUM (6 συναντήσεις μέσα σε ένα χρόνο) προϋποθέτει την αποδοχή και προκαταβολή ετήσιας συνδρομής.

Η εγγραφή μιας εταιρείας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος.

Κόστος συμμετοχής

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δήλωση συμμετοχής στο Great Practices FORUM

Συμπληρώστε το έντυπο και αποστείλετέ το συμπληρωμένο στο fax 2106985893, ή στο email: GR_forum@greatplacetowork.com

Μη χάσετε το ειδικό ένθετο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σε ψηφιακή μορφή, με τις 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2022.

Best Workplaces™ Hellas 2022

Κατεβάστε το ειδικό ένθετο της εφημερίδας "Η Καθημερινή" και γνωρίστε περισσότερα για την εργασιακή κουλτούρα των εταιρειών που βραβεύτηκαν ως Best Workplaces™ Hellas 2022