Δηλώστε συμμετοχή στο Get Certified Webinar

Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που θέλουν οι millennials από τον χώρο εργασίας τους

Οι millennials εργαζόμενοι, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά, αναζητούν δικαιοσύνη, διαφάνεια, ευελιξία και σκοπό, ενώ δεν φοβούνται να παραιτηθούν εάν ένας εργοδότης δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασε το Great Place to Work® αναλύοντας εμπιστευτικές έρευνες σε περισσότερους από 300.000 millennials εργαζομένους.

 

Οι κυριότερες «παροχές» που θέλουν οι millennials στο χώρο εργασίας τους:

  1. Δίκαιη αμοιβή και προσωπικό νόημα

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά, οι millennials αντιμετωπίζουν ένα κενό σε ότι αφορά την αμοιβή και το προσωπικό νόημα που τους προσφέρει η εργασία τους. Το ποσοστό των millennials που ρωτήθηκαν και πιστεύουν ότι πληρώνονται δίκαια και ότι η εργασία τους έχει προσωπική σημασία και νόημα είναι 7 έως 10 μονάδες χαμηλότερο από ότι των Baby Boomers και των Gen Xers.

Οι εταιρείες που αναγνωρίζονται ως Best Workplaces για millennials αναγνωρίζουν τη μοναδική δυναμική τους καθώς είναι μια γενιά που αντιμετωπίζει την οικονομική επιβάρυνση της δημιουργίας οικογένειας, ενώ εξακολουθεί να πληρώνει φοιτητικά δάνεια.

Αυτά τα Best Workplaces ενίσχυσαν δύο πολύ σημαντικούς δείκτες, το employer brand και employee engagement, αφού το 85% των millennials είπαν ότι αισθάνονται ότι πληρώνονται δίκαια για τη δουλειά που κάνουν, έναντι των υπολοίπων εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, όπου μόνο το 67% δήλωσε ότι λαμβάνει δίκαιη αμοιβή.

Εάν η αμοιβή και ο σκοπός/νόημα της εργασίας δεν ευθυγραμμίζονται, οι millennials δεν θα φοβηθούν να αποχωρήσουν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα, οι millennials έχουν σχεδόν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να παραιτηθούν από την εργασία τους από ότι οι Boomers και 11 φορές περισσότερες από ότι οι Gen X.

millennials20want20fair20pay20and20meaning

 

  1. Παροχές που δεν περιορίζονται στον ρόλο του γονιού

Οι millennials χωρίς παιδιά ή ευθύνες προς ηλικιωμένους διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αποχώρησης, με μόνο το 79% να δηλώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει στη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα, έναντι 85% των millennials που έχουν αυτές τις υποχρεώσεις.

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν προσφέρουν παροχές που απευθύνονται και στους εργαζόμενους που δεν έχουν ευθύνες φροντίδας παιδιών. Η άδεια «Pawternity» περιλαμβάνεται στη λίστα των παροχών σε πολλές από αυτές τις εταιρείες.

Οι εταιρείες αυτές ξεχωρίζουν για την εξαιρετική company culture που έχουν δημιουργήσει, αφού αναγνωρίζουν έξυπνα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κατοικίδια ζώα στη ζωή των εργαζομένων τους, δίνοντάς τους ειδική άδεια για τη φροντίδα των γούνινων φίλων τους.

 

  1. #MeToo: Ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα

Στα γραπτά σχόλια των εργαζομένων στην έρευνα μας, οι όροι «ισότητα των φύλων» και «αρσενικός σύντροφος» αναφέρθηκαν από τους millennials περισσότερο από ότι από άλλες γενιές και περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε προηγούμενη έρευνα.

Συγκεκριμένα Best Workplaces όπως η ηλεκτρονική αγορά ακινήτων Zillow, εργάζονται ενεργά για να δώσουν αξία στις γυναίκες και να έχουν διαφάνεια στις αμοιβές τους. Η Zillow διενεργεί δύο φορές το χρόνο ελέγχους σχετικά με τις αμοιβές, και τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταφέρει να διατηρήσει την ισότητα των αμοιβών μεταξύ των φύλων που κάνουν την ίδια δουλειά.

gender20equity20top20concern20for20millennials20in20the20workplace202021 

  1. Ευελιξία μετά την πανδημία

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι με την χρήση τηλεργασίας, οι millennials δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο γραφείο 9 με 5.

Στα σχόλια της έρευνας, οι millennials ανέφεραν τον COVID περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά και σχεδόν 50% περισσότερο από ότι οι Gen X. Πολλά από τα σχόλιά τους ήταν αιτήματα για τη συνέχιση των ευέλικτων εργασιακών ρυθμίσεων (remote work), με την επιλογή να μπορούν να έρθουν πιο κοντά με τους συναδέλφους τους μέσω ομαδικών εκδρομών και δράσεων όταν θα μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Η Bankers Healthcare Group προσέλαβε άτομα σε 32 πολιτείες ως μέρος του υβριδικού της μοντέλου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η εταιρεία λέει ότι η αλλαγή τους επέτρεψε να προσλάβουν ταλέντα που στο παρελθόν δεν θα μπορούσαν να βρουν ή να προσελκύσουν.

meaning20and20fair20pay20not20being20met20for20millennials20in20the20workplace 

  1. Ασφαλείς χώροι όπου μπορούν να συμμετέχουν

Οι millennials εκτιμούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπου θα μπορούν να θέτουν ερωτήσεις και να ακούγονται, και επιπλέον να έχουν μια αίσθηση κοινής ιδιοκτησίας για την επιχείρηση.

«Υπάρχει μια δυσφορία σχετικά με το micromanagement, ή με τη αίσθηση ότι σε βάζουν σε κουτί», λέει ο Tyler Crawford, διευθύνων σύμβουλος της Bankers Health Care. «Θέλουν να δημιουργήσουν, θέλουν να φέρουν νέες ιδέες και να διαφωνήσουν ειλικρινά.”

Οι millennials θέλουν επίσης χώρους εργασίας οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα ποικιλομορφίας, δικαιοσύνης, ένταξης και συμμετοχής (diversity, equity, inclusion and belonging DEIB), ιδίως μετά τον φόνο του George Floyd και τις επακόλουθες διαμαρτυρίες του Black Lives Matter.

Οι καλύτεροι εταιρείες για να δουλεύεις –  τα Best Workplaces –  είναι εκείνες που είναι πρόθυμες να κρατήσουν τους χώρου εργασίας ασφαλείς και να θέσουν την δύναμη στα χέρια των εργαζομένων τους.

Η εταιρεία στεγαστικών δανείων, Better.com  μπορεί να υπερηφανεύεται για 11 διαφορετικές ομάδες εργαζομένων για την αντιμετώπιση ζητημάτων DEIB οι οποίες δημιουργήθηκαν και καθοδηγούνται από τους εργαζόμενους.

 

Επαναξιολογείστε την εταιρική σας κουλτούρα μέσα από τα μάτια των εργαζομένων σας!

Θέλετε να διαπιστώσετε αν οι millennials εργαζόμενοί σας είναι ευχαριστημένοι με τις παροχές της εταιρείας σας? Η αξιολόγηση Trust Index™ Survey θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους εργαζομένους σας και να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Share For All
Kostas Koliousis
Kostas Koliousis

Digital Marketing & Business Development Executive @ 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗼𝗿𝗸® Hellas

Kατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το αφιέρωμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" με τις 35 εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas 2024

best_workplaces_1920x1080